toggle menu

Vliegtickets naar populaire vakantiebestemmingen aanzienlijk goedkoper in augustus

Vliegtickets naar populaire vakantiebestemmingen aanzienlijk goedkoper in augustus

Vliegtickets naar populaire Europese bestemmingen, zoals Ibiza, Athene en Milaan, zijn in vergelijking tot vorig jaar augustus fors goedkoper. Dat meldt RTL Nieuws. 'De prijzen zijn voor die maand tot wel 76 procent lager.'

Dit blijkt uit een analyse van ticketvergelijker Skyscanner in opdracht van RTL Z.

Retourtje Griekenland voor 66 euro

Uit het onderzoek kwam naar voren dat een retourticket naar Ibiza in augustus gemiddeld 85 euro kost. Vorig jaar, in dezelfde periode, kostte een ticket 206 euro. Dat is ruim 58 procent duurder.

Een retourtje naar Athene kost gemiddeld 66 euro. Dat is 65 procent goedkoper dan vorig jaar. Toen betaalde je 192 euro. De prijs voor een retourticket naar Milaan is gedaald met 76 procent (van 124 naar 29 euro).

Reizigers zijn ook voordeliger uit als ze naar Londen vliegen. Een vliegticket voor augustus kost gemiddeld 38 euro, terwijl dit vorig jaar 97 euro kostte.

'Lokkertjes'

Volgens Stella Penso, directeur van Skyscanner, blijven we extreem concurrerende vliegtarieven zien nu Nederlandse reizigers beginnen te acclimatiseren aan de nieuwe norm, zo verklaart ze tegenover RTL. Je zou de (bodem)prijzen dus kunnen zien als lokkertjes om twijfelende reizigers over de streep te trekken, aangezien reizen naar veel landen weer mag.

Ze voegt hieraan toe dat reisaanbieders boekingen willen stimuleren en hierdoor vaker flexibel zijn als het gaat om het wijzigen van tickets, indien reisadviezen van bestemmingen veranderen.

Kanttekeningen

Radar plaatst echter kanttekeningen bij die flexibiliteit. Niet alle reisorganisaties blijken in deze periode even goed bereikbaar. Ook blijkt er soms onduidelijkheid te zijn rondom pakketreizen die doorgaan, terwijl het vakantieverblijf dicht is. Daarnaast dien je rekening te houden met het feit dat in verschillende landen oplevingen van coronabesmettingen (kunnen) zijn, waardoor het reisadvies plots kan worden gewijzigd.

Vakantie in eigen land

Uit een rondgang van RTL blijkt overigens dat je nu meer betaalt en weinig keuze hebt, als je op het allerlaatste moment in eigen land op vakantie wil. Radar plaatste eerder al dit bericht hieromtrent.

Lees ook:

Bron: RTL Nieuws

Ook interessant