Vliegtuigmaaltijd in gevaar door stiptheidsactie KLM-medewerkers

Vliegtuigmaaltijd in gevaar door stiptheidsactie KLM-medewerkers

Reizigers vanaf Schiphol krijgen donderdag mogelijk niet altijd een maaltijd aan boord van hun vlucht. Daarvoor waarschuwt vakbond FNV vanwege een stiptheidsactie van medewerkers van KLM Catering Services. Die gaan niet alleen alle regels tot de letter volgen, maar weigeren ook overwerk te verrichten.

Het personeel van de luchtvaartcateraars wees in juni een eindbod van de werkgevers met overgrote meerderheid af. Volgens FNV zijn er nog meerdere acties gepland deze maand. Het personeel wil een loonsverhoging, een betere reiskostenvergoeding en regelingen om het werk langer vol te kunnen houden.

Branchevereniging verbaasd

De branchevereniging voor de contractcatering, Veneca, is verbaasd dat vakbond FNV Catering stiptheidsacties heeft aangekondigd bij de maaltijdverzorging voor luchtvaartmaatschappijen op Schiphol. De organisatie wijst erop dat er sinds het voorjaar wordt onderhandeld met FNV, CNV en de Unie. Daar volgde half juni een 'passend eindbod' uit vanuit Veneca aan de bonden. 'FNV heeft dit zonder inhoudelijk overleg met ons afgewezen. Dat vinden we jammer. Veneca acht de aangekondigde acties dan ook niet in het belang van cateringmedewerkers en de branche', zo laat het weten.

Radar tipt

Een upgrade naar de business class op een lange vlucht willen we allemaal wel, maar hoe doe je dat? Radar geeft tips!

Vlieg in luxe: 11 tips voor een upgrade naar business class

Bron: ANP

Ook interessant