toggle menu

Vliegtuigpassagiers hebben recht op recordbedrag aan compensatie

Vliegtuigpassagiers hebben recht op recordbedrag aan compensatie

150.000 passagiers die deze zomer vlogen vanuit Nederland hebben recht op een financiële vergoeding in verband met een vertraagde of geannuleerde vlucht. Dit zijn er 36.000 meer dan vorig jaar. In totaal hebben zij recht op 46,2 miljoen euro aan compensatie. Een recordbedrag, aldus claimbureau AirHelp, dat woensdag met deze en andere cijfers naar buiten komt

Airhelp becijferde ook wat de populairste bestemmingen waren en waar en wanneer je de grootste kans had op vertraging.

Deze zomer verwerkten Nederlandse vluchthavens bij elkaar 45.000 vluchten. De populairste bestemmingen vanaf Schiphol waren Dublin, London Heathrow en München. Vanaf Rotterdam Airport werd er het vaakst naar London City geloven, vanaf Eindhoven naar Alicante. 

Meeste vertraging

Wie deze zomer via Schiphol naar Lissabon vloog had het meest kans op vertraging. Voor Rotterdam was de drukste ook de meest vertraagde route, namelijk die naar London City. Van de Nederlandse luchthavens vertrokken vanuit Rotterdam de meeste vluchten op tijd, namelijk 89 procent. Schiphol scoorde met 76 procent beduidend slechter.

De vrijdag was op Schiphol de dag waarop de meeste vertraging viel. Desondanks was de allerdrukste dag een maandag (16 juli). Voor alle luchthavens in Nederland geldt dat je qua tijdstip het best tussen 06:00 en 11:59 in de ochtend kunt vliegen, dan is er de minste kans op vertraging.

Bron: AirHelp
 

Ook interessant