Vliegverkeer Schiphol mogelijk gehinderd door actievoering boeren

Vliegverkeer Schiphol mogelijk gehinderd door actievoering boeren

Een deel van de boeren in Nederland heeft plannen om op dinsdag 29 oktober naar Schiphol te trekken, als vervolg op de actiedag op dinsdag in Den Haag. Plannen hiervoor circuleren op sociale media en WhatsApp, bevestigen woordvoerders van Agractie en Farmers Defence Force (FDF). Agractie, de organisator van de manifestatie in Den Haag, steunt die plannen niet.

Dinsdag kwamen boeren massaal naar het Malieveld in Den Haag onder meer omdat ze zich oneerlijk behandeld vinden in de discussie over klimaatverandering en de noodzaak tot het terugdringen van stikstofuitstoot. Nu willen sommige boeren het hier dus niet bij laten.

‘Grootste stikstofprobleem ligt bij luchthaven’ 

In een bericht dat rondgaat, dreigen de boeren Schiphol stil te leggen omdat bij de luchthaven volgens hen 'het grootste stikstofprobleem' ligt. Bij de gemeente Haarlemmermeer, waar Schiphol onder valt, is nog geen melding binnengekomen van een boerenprotest. 'Ze mogen demonstreren, maar moeten dat wel melden. Zodra we weten wat de boeren van plan zijn, kunnen we passende maatregelen nemen', zegt de woordvoerster van de burgemeester.

Schiphol: boeren aan het verkeerde adres

Boeren zijn bij Schiphol aan het verkeerde adres als zij ervoor kiezen acties te gaan voeren bij de luchthaven. Dat meldt de luchthaven in een verklaring. Volgens Schiphol heeft de luchtvaart met minder dan twee procent een kleine bijdrage aan de stikstofdepositie in Nederland.

Bron: ANP 

Ook interessant