Vodafone kampt met grote 'hardnekkige' netwerkstoring

Vodafone kampt met grote 'hardnekkige' netwerkstoring

Provider Vodafone kampt donderdag met een grote netwerkstoring. Veel mobiele klanten kunnen niet bellen of gebeld worden. Er zijn ook problemen met mobiel internet (2G, 3G en 4G) en met sms-verkeer.

Volgens Vodafone hebben niet alle klanten er last van, maar kunnen de problemen in heel Nederland voorkomen.

Het is niet bekend hoelang de storing duurt en wat de oorzaak is. Het is ook niet duidelijk hoeveel klanten precies zijn getroffen. Vodafone zelf is niet bereikbaar voor een toelichting. 'Wij doen hard ons best om de hinder te beperken en dit zo spoedig mogelijk op te lossen', zegt het bedrijf op zijn forum.

Storing Vodafone toch nog niet verholpen

Veel Vodafone-gebruikers kunnen nog altijd niet bellen en gebeld worden. Het bedrijf had donderdag laten weten dat een grote netwerkstoring verholpen was, maar op Twitter klagen veel mensen dat ze nog altijd geen verbinding hebben. Het bedrijf kan nog niet zeggen wanneer iedereen weer online is. Vodafone spreekt van 'een hardnekkig issue.'

Niet alle klanten hebben er last van, maar de problemen zijn verspreid over heel Nederland. Ook sommige hulpdiensten hadden er last van. Ook Vodafone zelf is telefonisch niet bereikbaar voor een toelichting.

De storing werd veroorzaakt door een korte onderbreking in het interne Vodafone-systeem dat er onder meer voor zorgt dat telefoongesprekken bij de juiste persoon uitkomen. Dat leidde tot 'file' op het netwerk, aldus een woordvoerder.

Bron: ANP

Ook interessant