Volledige schadevergoeding voor 1500 klanten Dexia

Volledige schadevergoeding voor 1500 klanten Dexia

Een groep van zo'n 1500 Dexia-klanten met een aandelenleaseproduct van Dexia kunnen alsnog aanspraak doen op volledige vergoeding, zo heeft de Hoge Raad 19 mei beslist. Dat stelt Leaseproces dat namens Dexia-gedupeerden een proces voert.

Het gaat om echtparen met een Dexiaproduct dat destijds niet ook is ondertekend door de partner.

Eega-vernietigingsbrief

Het gevolg van de uitspraak is dat iedereen met een aandelenleasecontract afgesloten na 13 maart 2000 en waarvoor uiterlijk op 25 juli 2007 een zogenaamde eega-vernietigingsbrief is verstuurd, aanspraak kan maken op volledige schadevergoeding. Met de brief vernietigde de huwelijkspartner het contract waardoor Dexia de volledige inleg, de restschuld en wettelijke rente moet vergoeden. De financiële gevolgen van de uitspraak bedragen voor Dexia naar schatting € 23 miljoen.

Restschuld door tegenvallende beleggingen

De leasecontracten waren financiële producten waarbij de klant een bepaald bedrag inlegden op basis waarvan Dexia beleggingen deed. Vaak bleek achteraf dat op basis van de inleg voor een hoger bedrag werd geleend. Door tegenvallende beleggingen, konden deze schulden niet worden betaald, en was er dus sprake van een restschuld.

Simon Zuurbier van Leaseproces: 'Dat zijn natuurlijk hele kwalijke praktijken. Eerst slechte producten aan mensen verkopen waardoor ze al hun spaargeld kwijtraken en daarna ook nog eens incassobureaus op hen afsturen. We zijn heel blij dat de rechter hier een stokje voor steekt.'

Bekijk ook de uitzending van Radar hierover: Schadevergoeding Dexia, meer informatie over de Dexia-affaire en eerdere berichten over de Dexia eegaleaseproducten.

Meer over:

Ook interessant