Voorlopig geen algemene maximumsnelheid op Duitse snelwegen

Voorlopig geen algemene maximumsnelheid op Duitse snelwegen

Er komt voorlopig geen algemene snelheidslimiet op de Duitse snelwegen. De bondsregering wees het voorstel maandag gedecideerd af. Het debat over de grenswaarden voor de uitstoot van onder meer stikstofoxide, fijnstof en CO2 en de vervuiling door met name dieselmotoren zal erdoor niet verstommen.

Al jaren gaan in Duitsland stemmen op uit milieuoverwegingen de snelheid te beperken tot maximaal 130 kilometer per uur. Op korte termijn zullen de richtlijnen niet veranderen. Regeringswoordvoerder Steffen Seibert zei dat er slimmere sturingsmogelijkheden zijn. Het kabinet wacht op een rapport van een gespecialiseerde werkgroep over meer klimaatbescherming in het verkeer. Daarna komen er maatregelen om de emissie te verminderen.

Minister van Verkeer Andreas Scheuer (CSU) is tegen een snelheidslimiet. Milieuminister Svenja Schulze (SPD) zorgde voor ophef door zondag in een ZDF-uitzending niet te willen zeggen hoe ze zelf over deze kwestie denkt. Ze kreeg het verwijt geen stelling te durven nemen. De verdeeldheid over het thema is groot, niet alleen onder ministers. Uit een enquête blijkt dat 51 procent van de Duitsers voorstander is van hooguit 130, 47 procent wil harder kunnen blijven rijden.

Lees ook: Voorkom verkeersboete in het buitenland

Bron: ANP

Ook interessant