toggle menu

Voortaan ook geld terug via pinpas

Voortaan ook geld terug via pinpas

Alle drie de grote banken in Nederland ABN AMRO, ING en Rabobank hebben het zogeheten 'retourpinnen' ingevoerd. Dat maakte de Betaalvereniging Nederland bekend.

Via 'retourpinnen'  kunnen klanten die een artikel terugbrengen naar de winkel het aankoopbedrag voortaan via de betaalautomaat aan de kassa teruggestort krijgen op hun bankrekening.

Nu ontvangen klanten meestal nog contant geld bij het terugbrengen van goederen. Een retourpin-transactie is mogelijk wanneer de aankoop met een betaalpas of creditcard is betaald.

Bedrag volgende dag bijgeschreven

Het maakt daarbij niet uit bij welke bank de consument bankiert. De consument voert zijn pas in, waarna de winkelier de transactie start. De volgende werkdag is het bedrag bijgeschreven op de rekening.

De dienst werd in april van dit jaar al aangeboden aan winkeliers die klant zijn bij de Rabobank. ABN AMRO en ING maken dit nu ook mogelijk.

Volgens Detailhandel Nederland hoeven winkels daardoor minder wisselgeld in kas te hebben. Dat is veiliger voor winkelier, medewerker en klant, is de redenering.

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant