Vormfout Nationale-Nederlanden: klant krijgt alsnog tienduizenden euro's van levensverzekering

Vormfout Nationale-Nederlanden: klant krijgt alsnog tienduizenden euro's van levensverzekering

Nationale-Nederlanden (NN Group) moet vanwege een vormfout alsnog de volledige som van een levensverzekering uitkeren, ondanks dat nooit is voldaan aan oproepen om een achterstallige premie alsnog te voldoen. De nog niet betaalde premies moeten wel van het geld worden afgetrokken, waardoor de consument in kwestie nog een kleine 44.000 euro tegoed heeft. Dat blijkt uit een uitspraak van de Geschillencommissie van klachteninstituut Kifid.

NN had bij het overlijden van iemands zus in 2016 maar 41.000 euro uitgekeerd en niet de afgesproken ruim 88.000 euro. Het bleek dat de verzekering in 2015 premievrij was gemaakt vanwege een achterstand in de premiebetaling. Er waren drie herinneringsbrieven gestuurd, maar daar was nooit gehoor aan gegeven. De verzekeraar had in die brieven een termijn van dertig dagen gegeven, maar daar had volgens de wet ‘een maand’ moeten staan.

'Een maand' tenminste 30,4 dagen 

De commissie stelt dat de consument toch recht heeft op het hele bedrag, aangezien NN 'een maand' verkeerd vertaalde. Door die vormfout heeft de verzekeraar niet voldaan aan zijn waarschuwingsplicht. De wettelijke term 'een maand' zou tenminste 30,4 dagen moeten bedragen.

De nog niet betaalde premies moeten wel van het geld worden afgetrokken waardoor de consument nog een kleine 44.000 euro tegoed heeft.

Bron: ANP

Ook interessant