toggle menu

Vrouw blind door Red Bull en Nederlandse bloemen naar laboratorium

Vrouw blind door Red Bull en Nederlandse bloemen naar laboratorium

Buitenlands consumentennieuws

In Ierland wordt een vrouw stilaan blind doordat ze 28 blikjes Red Bull per dag dronk. Rusland laat alleen nog Nederlandse bloemen toe als ze in het laboratorium zijn getest. En in België sjoemelen vele inwoners met invalideparkeerkaarten. Radar zet alle opmerkelijke buitenlandse consumentennieuwtjes voor je op een rij.

Ierland: Vrouw blind door Red Bull

4 augustus

Een 26-jarige Ierse vrouw wordt stilaan blind nadat ze dagelijks 28 blikjes Red Bull achterover sloeg. De werkloze moeder Lena Lupari uit Newtownabbey zakte in juni plotseling in elkaar. Wat bleek: de vrouw was door alle suiker zo snel aangekomen dat zelfs haar brein was opgezwollen. De artsen stelden vast dat ze aan idiopathische intracraniële hypertensie leed, een gevolg van haar overgewicht.

Rusland: Alle Nederlandse bloemen testen

4 augustus

Rusland laat Nederlandse bloemen voortaan alleen toe als ze in een laboratorium zijn gecontroleerd. De maatregel gaat komende maandag in. Dat meldde de voedsel- en warenautoriteit in Moskou, Rosselchoznadzor, dinsdag.

Volgens de Russen wordt er geregeld ongedierte in bloemen uit Nederland gevonden. Die zouden een gevaar voor de Russische economie en landbouw vormen. Maar Rusland vindt zulke problemen altijd in landen waar het ruzie mee heeft. De eerste berichten over een mogelijke importbeperking doken op toen Nederland zich inzette voor een MH17-tribunaal. Moskou blokkeerde zo'n hof in de VN-Veiligheidsraad. Nederland onderzoekt wie vorig jaar een vlucht van Malaysia Airlines neerhaalde boven het onrustige oosten van Oekraïne. Rusland en Oekraïne geven elkaar daarvan de schuld.

België: sjoemelen met parkeerkaarten voor mindervaliden

6 augustus

Belgen frauderen massaal met parkeerkaarten voor mindervaliden. Van de ruim 570.000 kaarten die in gebruik zijn, blijken er 200.000 op naam van een overleden persoon te staan. Dat meldden Belgische media donderdag.

Met de kaart kunnen automobilisten, net als in Nederland, hun voertuig op speciale plaatsen neerzetten en soms gratis parkeren. De kaarten zijn onbeperkt geldig maar moeten na overlijden van de houder, worden ingeleverd. Dat laatste gebeurt maar zeer weinig, aldus Belgische media.

Rusland: Woedend over ‘voedselcrematoria'

6 augustus

In Rusland is woedend gereageerd op de plannen van de regering om uit het Westen geïmporteerd voedsel massaal te vernietigen. Steeds meer Russen kampen met armoede en de herinneringen aan honger tijdens de Sovjetperiode zijn nog springlevend. Zelfs sommige medestanders van het Kremlin hebben hun afschuw uitgesproken over de zogenoemde voedselcrematoria.

Servië: Onderzoek staatsloterij

1 augustus

De politie in Servië doet onderzoek naar de staatsloterij, waarvan de trekking op nationale televisie gebeurt. Bij een van de uitzendingen van de populaire televisieshow was een van de nummers van het winnende lotnummer al in beeld, terwijl het balletje nog getrokken moest worden.

Bron: ANP / De Telegraaf

Ook interessant