toggle menu

VS trekt laptopverbod in

VS trekt laptopverbod in

De Verenigde Staten schrappen het laptopverbod voor vluchten vanuit het Midden-Oosten. Deze opheffing komt nadat de VS nieuwe veiligheidsmaatregelen heeft getroffen voor vluchten naar het land.

Vier maanden geleden stelden de Amerikanen het verbod in met de hoop zo de veiligheid te vergroten en aanslagen te voorkomen. Met de nieuwe regels worden elektronische apparaten en reizigers strenger gescreend. Bovendien komen er meer controles op vliegvelden en vliegtuigen.

Alleen mobieltje mee in handbagage

Op vluchten vanuit tien luchthavens in Turkije, Egypte, Marokko, Qatar, Saudi-Arabië, Jordanië, Koeweit en de Verenigde Arabische Emiraten mochten apparaten groter dan een mobieltje sinds maart niet meer mee aan boord in de handbagage.

Negen luchtvaartmaatschappijen waren beïnvloed door de maatregelen. Op 5 juli, meldde één van de maatschappijen, Turkish Airlines, dat het verbod was opgeheven voor vluchten vanuit Turkije naar de VS.

Laptopverbod Groot-Brittannië

Een laptopverbod was ook in gang gezet in Groot-Brittannië naar aanleiding van het oorspronkelijk verbod van de VS. Dit verbod geldt nog steeds voor vluchten vanuit Egypte, Libanon, Jordanië, Saudi-Arabië en Tunesië.

Het bericht dat het verbod voor vluchten vanuit Turkije naar Groot-Brittannië van tafel is, is nog niet door de Britten bevestigd.

Bron: NOS

Ook interessant