Wakker Dier: 'Neem direct maatregelen tegen stalbranden'

Wakker Dier: 'Neem direct maatregelen tegen stalbranden'

VVD, CDA, D66 en ChristenUnie moeten direct maatregelen nemen tegen stalbranden. Dat heeft dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier woensdag in een brandbrief geschreven aan de onderhandelaars van de vier partijen. Zij hervatten woensdag hun overleg voor een nieuw kabinet.

Volgens Wakker Dier zijn er dit jaar al 185.000 dieren bij stalbranden om het leven gekomen. Over heel 2016 waren dat er 201.000. Vorige maand kwamen er nog 20.000 varkens om bij een brand in Erichem. 'De tijd van wachten is voorbij. Er moet nu echt actie komen', aldus een woordvoerder van de dierenwelzijnsorganisatie.

Actiegroep Varkens in Nood is een petitie gestart om een beroepsverbod uit te vaardigen aan de eigenaar van de uitgebrande megastal in Erichem. De petitie is inmiddels door bijna 40.000 mensen ondertekend.

Voorstellen voor verbeteringen in brandbrief

Wakker Dier pleit in de brief onder meer voor verplichte sprinklerinstallaties en brandmelders en voor de beschikbaarheid van voldoende bluswater. Ook wil het betere vluchtwegen, brandveilige ventilatiesystemen en een verplichte keuring van elektrische installaties.

Bron: ANP

Ook interessant