WAP: 'Jumbo moet stoppen met verkoop Dolfinariumkaarten'

WAP: 'Jumbo moet stoppen met verkoop Dolfinariumkaarten'

Dierenbeschermingsorganisatie World Animal Protection (WAP) is een actie gestart om supermarktketen Jumbo te overtuigen te stoppen met de verkoop van kaarten voor het Dolfinarium. Jumbo verkoopt jaarlijks met korting entreekaartjes voor het Dolfinarium aan zijn klanten

'We hebben met Jumbo gesproken en zien bemoedigende signalen, desondanks biedt Jumbo de kaarten nog wel aan', zegt campagnemanager Sanne Kuijpers. 'Het gesol met deze sociale en intelligente dieren moet stoppen. Interactie met dolfijnen en dolfijnenshows zijn vanuit educatief oogpunt problematisch. We zouden het toejuichen als een bedrijf als Jumbo zich hiervan distantieert.'

Motivereren tot een diervriendelijke keuze

World Animal Protection vraagt mensen om Jumbo per e-mail te laten weten tegen de kaartverkoop te zijn. Met de actie hoopt World Animal Protection een signaal af te geven en Jumbo te motiveren tot een diervriendelijke keuze.

Niet alleen Jumbo verkoopt kaarten voor het Dolfinarium. Ook onlineplatforms zoals Vakantieveilingen en de Nederlandse Spoorwegen verkopen kaartjes met kortingen die oplopen tot 61 procent. Eerder besloten de ANWB, HEMA, en supermarktketens Spar en Lidl om geen kaarten meer voor het Dolfinarium te verkopen.

Fokverbod voor dolfijnen

World Animal Protection pleit met een petitie voor een fokverbod voor dolfijnen in gevangenschap in Nederland. Op die manier zouden er geen nieuwe dolfijnen meer bij komen, en kan er voor de dolfijnen die nu nog in het Dolfinarium leven, een passende oplossing worden gezocht. De petitie is inmiddels ruim 75.000 keer ondertekend, en wordt later dit jaar overhandig aan de Tweede Kamer. 

Bron: ANP

Meer over:

Ook interessant