toggle menu

Weer veel klachten over studieadvies

Studenten blijven klagen over het Bindend Studie Advies (BSA). Zij voelen zich benadeeld omdat zij door persoonlijke problemen of ziekte niet in staat waren tijdig alle punten te halen die voor zo'n advies noodzakelijk zijn. Daardoor dreigen zij van hun opleiding te worden verwijderd.

De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) heeft de afgelopen weken tientallen klachten van studenten over een negatief BSA binnengekregen. Voorzitter Lisa Westerveld verwacht dat het aantal zeker zo hoog zal zijn als vorig jaar. Toen kwamen alleen al over de rekentoets op de pabo meer dan 150 klachten binnen.

Met het BSA kunnen opleidingen eerstejaarsstudenten die onvoldoende punten hebben behaald, van de instelling verwijderen. Dat mag echter alleen als zij de studenten voldoende hebben begeleid en ze bijvoorbeeld rekening hebben gehouden met de gezondheid van de desbetreffende studenten. Het komt voor dat studenten de studieadviseur nog nooit hebben gezien, maar aan het eind van het jaar wel het bericht krijgen dat zij hun studie moeten staken.

De LSVb roept de onderwijsinstellingen op hun eerstejaarsstudenten beter te begeleiden. Voorzitter Lisa Westerveld: ,,Instellingen concurreren met elkaar om zo veel mogelijk studenten binnen te halen, maar sturen grote groepen net zo gemakkelijk na een jaar weer weg.''

De LSVb helpt studenten die na een negatief advies bij de examencommissie in beroep gaan. Hoeveel studenten dan hun negatief advies ongedaan weten te maken, kan Westerveld niet zeggen. Vaak melden studenten de LSVb niet wat het beroep heeft opgeleverd.

Bron: ANP.

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant