toggle menu

Weg van de snelweg tanken scheelt tientjes per jaar

Weg van de snelweg tanken scheelt tientjes per jaar

Door alleen al tankstations langs de snelweg te vermijden kunnen consumenten tientallen euro’s per jaar besparen. Dat blijkt uit de Nationale Kampioen tanktest 2018 van de ANWB.

De hoge kosten van het uitbaten van zo’n station langs de snelweg zie je terug in de brandstofprijs, aldus de ANWB. Gemiddeld betaal je door heel Nederland 10,5 cent (benzine) en 9,8 cent (diesel) per liter méér langs de snelweg.

Consumenten hoeven niet per se de moeite te nemen om over de grens te tanken. Dit is namelijk niet altijd lonend. Euro95 is goedkoper in België en Duitsland. Diesel is iets goedkoper in Duitsland, maar in België juist duurder.

Maandag is de slechtste tankdag

Veel tankketens hebben dagen waarop ze extra korting geven. Uit het onderzoek van de ANWB blijkt dat maandag de slechtste dag is om te tanken. Je krijgt dan nergens korting. Het beste kun je tanken op zaterdag. Dan krijg je gemiddeld de meeste korting en op de meeste plekken.

Flexibele tarieven

Daarnaast experimenteren steeds meer pomphouders met flexibele tarieven die gedurende de dag verschillen. Meestal geldt dat je ’s ochtends meer betaalt voor je tankbeurt dan in de middag of avond.

Utrecht duur is het duurst

Ook blijkt uit het onderzoek dat Utrecht de duurste provincie is om te tanken en Groningen de goedkoopste. Inwoners van Amsterdam betalen gemiddeld 6,4 cent meer per liter dan inwoners uit de Zaanstad.

Van de dertig grootste gemeenten in Nederland is Emmen de goedkoopste gemeente om te tanken en Leiden de duurste.

Bron: ANWB

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant