Wegaanpassingen sneller op navigatiesystemen

Wegaanpassingen sneller op navigatiesystemen

Automobilisten kunnen voortaan sneller inspelen op actuele situaties op de weg. Vanaf 1 januari worden verkeersbesluiten, zoals wegaanpassingen, sneller elektronisch bekendgemaakt. Op routeplanners en navigatiesystemen is daardoor de actuele situatie snel te zien, maakte het ministerie van Infrastructuur en Milieu vrijdag bekend.

De 434 wegbeheerders in Nederland publiceren nu nog wijzigingen in weggegevens in de dag- en weekbladen. Het verwerken van de wijzigingen kost de kaartenmakers een hoop tijd. Dat zorgde er ook voor dat de reisadviezen niet goed of niet volledig waren. Vanaf dinsdag worden alle wijzigingen in de weggegevens digitaal en via één punt (Staatscourant.nl) beschikbaar gesteld. Daardoor kunnen inrijverboden, aanpassingen van snelheidslimieten en invoeringen van een milieuzone sneller worden doorgevoerd door kaartenmakers.

De elektronische publicatie scheelt wegbeheerders rond de 1 miljoen euro aan publicatiekosten per jaar, zo stelt het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Bron: ANP

Ook interessant