toggle menu

Weginspecteurs beboeten vaker voor wangedrag in verkeer

Weginspecteurs beboeten vaker voor wangedrag in verkeer

De weginspecteurs van Rijkswaterstaat verwachten dit jaar voor het eerst meer dan duizend processen-verbaal op te maken voor wangedrag in het verkeer.

Bijna drie jaar na hun aantreden loopt het bekeuren van het negeren van rode kruizen boven de rijbanen en het ongeoorloofd stilstaan op de vluchtstrook snel op. In het eerste jaar (2015) schreven zij 399 bonnen uit, vorig jaar 733. Dit jaar staat de teller tot en met oktober op 932, bevestigt een woordvoerder van Rijkswaterstaat berichtgeving in De Telegraaf. De verwachting is dat het aantal van duizend bonnen in de laatste twee maanden van het jaar wordt overschreden.

Doorstroming bevorderen

Weginspecteurs treden onder meer op bij incidenten in het verkeer. Snel ingrijpen en een vlotte berging moeten de doorstroming bevorderen. Circa dertig van hen mogen sinds begin 2015 wangedrag bekeuren in hun rol van bijzondere opsporingsambtenaren (boa's). Dat gebeurt bij asociaal gedrag om files te omzeilen en het zonder goede reden stilstaan op de vluchtstrook. Het is de bedoeling dat het aantal boa's onder de weginspecteurs volgend jaar naar vijftig wordt uitgebreid.

Bron: ANP

Ook interessant