Werkgevers bieden 'te weinig' compensatie voor thuiswerken

Werkgevers bieden 'te weinig' compensatie voor thuiswerken

Veel werknemers zijn ontevreden over hun thuiswerkvergoeding. Hun werkgever zou te weinig compensatie bieden voor de kosten die ze maken voor het vanuit huis werken tijdens de coronapandemie, meldt onderzoeksbureau Multiscope op basis van een enquête onder ruim 3000 werkenden in loondienst.

De compensatie die werknemers daarvoor krijgen wordt door 42 procent van de respondenten als slecht of zeer slecht beoordeeld. Volgens Multiscope komt dat neer op ruim een miljoen Nederlandse thuiswerkers. Een op de drie werknemers die thuis werken is wel tevreden over de financiële ondersteuning die ze krijgen van hun werkgever.

Te weinig beweging tijdens thuiswerken

Jonge medewerkers zijn vaker negatief over de financiële compensatie voor het thuiswerken. Van de werknemers onder de 34 jaar is 58 procent ontevreden over de thuiswerkvergoeding. Ook vindt bijna de helft van de jongeren dat ze te weinig beweging krijgen tijdens het thuiswerken. Meer dan een op de vijf thuiswerkers is ontevreden over de hulp die ze krijgen van hun baas bij het creëren van een goede thuiswerkplek.

Bron: ANP

Ook interessant