toggle menu

Werkgeversorganisaties pleiten voor flexibelere AOW-leeftijd

Werkgeversorganisaties pleiten voor flexibelere AOW-leeftijd

Het nieuwe kabinet ontkomt er niet aan om de AOW-leeftijd te versoepelen of te bevriezen, menen werkgeversorganisaties. Grote groepen werknemers lopen namelijk de kans om ver voor hun pensioen uit te vallen, omdat ze zijn opgebrand.

Werkgeversorganisaties voor de bouw, metaal en installatie doen maandag in het Financieele Dagblad een oproep voor flexibilisering van de AOW-leeftijd. Ze wijzen daarbij onder meer op cijfers van het UWV en het Pensioenfonds voor de metaal (PMT), die laten zien dat het aantal arbeidsongeschikten sterk is gestegen sinds het afschaffen van de VUT en het verhogen van de pensioenleeftijd.

Kosten vervroegd pensioen te overzien

Eerder kwam uit onderzoek van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) naar voren dat de kosten om werknemers met zware beroepen eerder met pensioen te laten gaan, te overzien zijn. Partijen als de PvdA en de SP pleiten eerder ook al voor een flexibelere AOW-leeftijd.

Onderzoeksinstituut: flexibilisering geen oplossing

Economen van onderzoeksinstituut SEO stelden in een rapport dat vrijdag naar de Tweede Kamer werd gestuurd dat flexibilisering van de AOW niet de oplossing is, omdat mensen met een laag inkomen het vaak niet kunnen betalen om eerder te stoppen met werken.

Bekijk ook: Onrealistische AOW-leeftijd op pensioenoverzicht

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant