toggle menu

Wet voor ondersteuning mensen met schulden vertraagd

Wet voor ondersteuning mensen met schulden vertraagd

Een steuntje in de rug voor mensen met schuldeisers op hun dak is vertraagd. Het gaat om een wet, waarvan de invoering op 1 januari is uitgesteld.

Personen met schuldeisers mogen altijd een bedrag houden om van rond te komen, de zogenoemde beslagvrije voet waar geen beslag op mag worden gelegd. De wet regelt dat die beslagvrije voet automatisch kan worden vastgesteld. Maar dat vereist ook een geautomatiseerde uitwisseling van gegevens tussen de betrokken instanties, en dat lukt nog niet.

Te weinig geld om van te leven

De wet is bedoeld om te vermijden dat mensen met schulden extra in de problemen komen. Ze weten vaak niet zo veel af van hun financiële positie en reageren minder vaak op verzoeken om informatie. Daardoor wordt hun beslagvrije voet vaak te laag vastgesteld, waardoor ze te weinig geld hebben om van te leven.

Staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken) zoekt naarstig naar een oplossing, maar kan niet zeggen wanneer de 'ingewikkelde' wet wel in werking kan treden. Ze wil begin volgend jaar met tussenmaatregelen komen voor de groep die het betreft.

update 31 dec 2018, 9:00 uur

De wet voor ondersteuning bij schulden is met minimaal twee jaar uitgesteld, schrijft Trouw.

Bron: ANP

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant