toggle menu

WhatsApp detecteert verdachte links voor iOS

WhatsApp detecteert verdachte links voor iOS

WhatsApp gaat iPhone-gebruikers meldingen versturen als zij een verdachte link ontvangen. De chatdienst waarschuwt ontvangers met de rode tekst 'Verdachte link'. Deze tekst wordt boven het bericht met de desbetreffende url geplaatst. 

Het doel van de waarschuwing is het voorkomen van het zomaar aanklikken van links die leiden naar frauduleuze pagina’s.  Dit doet de app door de tekst van de link te controleren. Vreemde tekens in de link zouden bijvoorbeeld de kans vergroten op spam. De dienst heeft niet uitgelegd hoe een url precies wordt beoordeeld. 

De Fraudehelpdesk geeft in een reactie tegen de NOS aan dat het een bekend probleem is. De organisatie kreeg dit jaar tot nu toe 150 meldingen over fraude via WhatsApp-linkjes. 'Het gebeurt bijvoorbeeld dat mensen een valse betaallink krijgen toegestuurd.' De helpdesk verwacht  dat dit zo’n 10% van het werkelijke aantal is. 

De nieuwe update heeft versienummer 2.18.90. De app gaat in deze versie ook previews van afbeeldingen en gifjes binnen de notificatie van berichten tonen. De plaatjes zijn vanuit het notificatievenster direct te downloaden. De update is alleen ondersteund voor toestellen op iOS 8 en hoger. Wanneer de functie voor Android-gebruikers verschijnt is nog onduidelijk. 

Bron: NOS

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant