WhatsApp gaat doorsturen van berichten beperken

WhatsApp gaat doorsturen van berichten beperken

Als je een bericht krijgt via WhatsApp, kun je dat met de nieuwste versie van de app nog maar naar maximaal vijf chats doorsturen. En als zo'n bericht naar vijf chats is doorgestuurd, kan het door de volgende gebruiker nog maar naar één chat worden toegestuurd. Met deze maatregelen wil de chatdienst de verspreiding van desinformatie tegengaan.

Misschien heb je wel een bericht doorgestuurd gekregen over een Martinelli-video. Of over het telefoonnumer +0641216011, waar je zogenaamd geen oproep van zou moeten opnemen. Dit zijn berichten die feitelijk onjuist zijn, maar wel massaal worden doorgestuurd.

Het is een fenomeen dat in tijden van de coronacrisis alleen maar meer lijkt voor te komen. 'We hebben een aanzienlijke toename gezien in de hoeveelheid doorgestuurde berichten die gebruikers kunnen overrompelen en die bijdragen aan het verspreiden van desinformatie', schrijft WhatsApp. De nieuwe versie van WhatsApp moet de verspreiding van dit soort berichten beperken. 

Dubbele pijl als bericht vaak is doorgestuurd

Een WhatsApp-gebruiker kan een bericht dus aan maximaal vijf chats doorsturen. Doorgestuurde berichten zijn op WhatsApp te herkennen aan een pijltje en de tekst 'Doorgestuurd'; als een bericht meer dan vijf keer door een gebruiker is doorgestuurd, wordt dit aangeduid met een dubbele pijl. Een bericht met een dubbele pijl kan nog maar één keer worden doorgestuurd. 

Meer informatie over het nieuwe beleid van WhatsApp

Bron: WhatsApp

Meer over:

Ook interessant