toggle menu

Whatsapp kampt met wereldwijde storing

Whatsapp kampt met wereldwijde storing

Whatsapp heeft woensdagavond te kampen gehad met een grote storing. Volgens de website Allestoringen.nl begonnen de problemen rond 22:00. Ook de webversie van Whatsapp was niet bereikbaar.

De storing begon rond 21:50 uur. Het leek er heel even op dat de populaire berichtendienst, met 9,8 miljoen gebruikers in Nederland, daarna weer bereikbaar was maar ging daarna volledig down.

Door de storing was het niet of nauwelijks mogelijk om berichten te verzenden. Gebruikers die berichten probeerden te versturen via Whatsapp, kregen een klok naast het bericht in plaats van één of twee vinkjes.

Veel meldingen

De website Allestoringen.nl ontving binnen een uur meer dan 18.000 meldingen dat de app niet bereikbaar was. De Engelse versie Downdetector.com kreeg meldingen van gebruikers van over de hele wereld.

'Werken aan een oplossing'

Een woordvoerder van Whatsapp heeft aan Reuters aangegeven dat Whatsapp op de hoogte is van de storing en dat ze werken aan een oplossing. WhatsApp meldt via de systeemstatus aan ontwikkelaars het volgende: 'WhatsApp ervaart momenteel problemen. We werken er hard aan om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen. Excuses voor het ongemak.'

Update 00:30 uur: Whatsapp komt weer op gang

Er komen meldingen binnen dat Whatsapp het weer doet. Het kan zijn dat dit nog niet voor alle gebruikers het geval is omdat dit mogelijk in fases gaat.

Storen aan storing

Technologie- en innovatie-expert Danny Mekić stoort zich aan het feit dat Whatsapp niet communiceert met haar achterban over storingen en schrijft op Facebook: 'Whatsapp heeft een grote storing. Waarom kan dat bedrijf daar niet normaal over communiceren? Bijvoorbeeld op hun website, op Twitter of op hun Facebook-pagina?'

De oorzaak van de storing is niet bekend.

Meer over:

Ook interessant