WhatsApp komt in 2020 met advertenties en zo gaat dat eruit zien

WhatsApp komt in 2020 met advertenties en zo gaat dat eruit zien

WhatsApp voegt in 2020 reclames toe in de chatapp. De advertenties zullen worden toegevoegd aan de functie ‘WhatsApp Status’.  

De status-sectie waar de advertenties zullen worden getoond is vergelijkbaar met de ‘Verhalen’ op Instagram en Facebook. De chatgesprekken zullen voorlopig advertentievrij blijven. Moederbedrijf Facebook kondigde de plannen aan in een presentatie tijdens het FacebookMarketing Summit evenement in Rotterdam. Tijdens de presentatie was een voorbeeld te zien van een reclame in de WhatsApp Status. Een aanwezige maakte foto’s en postte dit op Twitter.

Nieuwe functionaliteiten

Tevens krijgen adverteerders de mogelijkheid om een WhatsApp-knop te plaatsen onder advertenties op Facebook en Instagram. Deze functie zorgtervoor dat gebruikers via WhatsApp contact kunnen opnemen met bedrijven naar aanleiding van een advertentie op Facebook en Instagram. Het wordt voor bedrijven ook mogelijk om pagina’s aan te maken binnen WhatsApp voor bepaalde producten of diensten.

De komst van reclames in WhatsApp werd eind vorig jaar al bevestigd. Het was echter nog niet bekend wanneer de advertenties daadwerkelijk zouden worden toegevoegd.

Bron: AD / NU.nl / Tweakers.net

Bron Foto: Olivier Ponteville

Ook interessant