WhatsApp vraagt om vinger- of gezichtsscan bij inloggen op laptop of pc

WhatsApp vraagt om vinger- of gezichtsscan bij inloggen op laptop of pc

Als je wilt inloggen bij WhatsApp Web op je computer, gaat de chatdienst je vragen om je vinger of gezicht te scannen via je telefoon. Deze extra beveiligingslaag wordt in de komende weken uitgerold, maakt WhatsApp bekend via Twitter. 

WhatsApp Web is de browservariant van chatservice WhatsApp. Hiermee kun je WhatsAppen via je laptop of pc. 

Inloggen bij WhatsApp Web deed je voorheen door met je telefoon een QR-code te scannen op je computerscherm. Met de extra beveiliging zal je nu eerst je vinger of gezicht moeten scannen op je telefoon; dit is dezelfde scan die je gebruikt om je telefoon te ontgrendelen. Als je dit hebt gedaan komt de QR-code tevoorschijn in het browserscherm van je computer. Na die te hebben gescand kun je gebruikmaken van WhatsApp Web.

Op iPhones met iOS14 wordt de nieuwe beveiliging automatisch geactiveerd. Bij Android-apparaten is het afhankelijk van of de telefoon vinger- en gezichtsscans ondersteunt. 

Wat gebeurt er met mijn vinger- of gezichtsscan?

Je maakt je misschien zorgen dat WhatsApp en moederbedrijf Facebook op deze manier toegang krijgen tot jouw vingerafdruk of gezichtsscan. WhatsApp verzekert dat dit niet het geval is. De extra beveiliging vindt plaats op je smartphone, op basis van een scan die al op jouw apparaat staat, en wordt niet gedeeld met WhatsApp. 

WhatsApp wil de extra beveiligingslaag gebruiken bij alle apparaten die de techniek ondersteunen. Mocht je dit niet willen, is vooralsnog de enige optie om vinger- en gezichtsscans helemaal uit te schakelen op je telefoon.

Bekijk hieronder de aankondiging van WhatsApp:

Ook interessant