toggle menu

'Winkelier heeft last van illegale verkoop'

'Winkelier heeft last van illegale verkoop'

Reguliere winkeliers ondervinden steeds vaker rivaliteit van webshops die vanuit hun magazijn ook fysiek spullen verkopen aan de consument. Volgens Detailhandel Nederland is dat oneerlijke concurrentie en de winkeliersorganisatie vindt dat gemeenten daar keihard tegen moeten optreden.

'Gemeenten gedogen in toenemende mate winkels op een bestemming in het bestemmingsplan anders dan detailhandel. Het moet afgelopen zijn met gedogen', zegt een woordvoerster vrijdag. Volgens haar kan oneerlijke concurrentie de nekslag betekenen voor de winkeliers die zich wél aan alle voorschriften en regels houden en verergert daarmee de winkelleegstand in winkelgebieden.

Consumenten kunnen op een bedrijventerrein vaak gratis parkeren en ondernemers betalen daar een veel lagere huur, legt de zegsvrouw uit. Daardoor zijn de prijzen bij de 'illegale winkeltjes' vaak een stuk lager.

Detailhandel Nederland heeft inmiddels ruim 500 meldingen gekregen van het probleem, maar denkt dat dit slechts het topje van de ijsberg is. De organisatie heeft daarom een speciale website gelanceerd waarop gedupeerde ondernemers voorbeeldbrieven kunnen downloaden. Daarmee kunnen zij hun gemeente oproepen om maatregelen te nemen. Mocht dat niet helpen dan overweegt de branchevereniging om naar de rechter te stappen.

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant