Winkeliers: klanten moeten zich beter aan regels houden

Winkeliers: klanten moeten zich beter aan regels houden

Winkeliers zien dat steeds meer klanten het lastig vinden om zich aan de regels te houden die het verspreiden van het coronavirus moeten tegengaan. De sector roept consumenten op om 'de regels en elkaar' te respecteren. Funshoppen is nog niet aan de orde, benadrukt brancheorganisatie Detailhandel Nederland.

In winkels vinden steeds meer discussies plaats tussen klanten en medewerkers, constateert de organisatie. De anderhalve meter afstand wordt genegeerd en hele families doen boodschappen. 'Gelukkig is het aantal fysieke agressie-incidenten laag', zegt adjunct-directeur Bert van Steeg van Detailhandel Nederland.

'Soms even wachten'

Bij sommige winkels is er soms maar één kassa open en mogen er maar een beperkt aantal mensen de winkel in. 'Dat betekent soms even wachten. We vragen ook om geduld, iedereen is van harte welkom. We moeten dit toch echt samen doen.'

Fikse woordenwisselingen

Uit een onder winkeliers gehouden enquête komt naar voren dat fikse woordenwisselingen vaak over de afstandsregels en looproutes gaan. Ook met meerdere mensen de winkel ingaan of weglopen omdat het te lang duurt om af te rekenen scoren hoog. Winkeliers zijn over het algemeen tevreden over de samenwerking met handhaving en gemeente. Bij winkeliers die bezoek kregen van handhavers werd vooral op het aantal klanten in de winkel en de afstandsregels gecontroleerd.

Bron: ANP 

Meer over:

Ook interessant