Woekerpolis.nl daagt Nationale-Nederlanden

Woekerpolis.nl daagt Nationale-Nederlanden

De Vereniging Woekerpolis.nl begint namens haar 50.000 leden een rechtszaak tegen Nationale-Nederlanden. Zij stellen de verzekeraar aansprakelijk voor de schade die zij leden door verzwegen hoge kosten op woekerpolissen. Dit maakte de vereniging woensdag bekend.

In de afgelopen decennia verkocht Nationale-Nederlanden 700.000 zogeheten woekerpolissen. 'Deze beleggingsverzekeringen vertonen gebreken waardoor ze maar een fractie opbrengen van wat de verzekerden beloofd is', aldus de vereniging. De gedupeerden vinden dat de verzekeraar tekort is geschoten in zijn informatieplicht bij de verkoop van deze verzekeringen.

De vereniging zegt dat de woekerpolissen van Nationale-Nederlanden grote gebreken vertonen. 'Uit eigen onderzoek is gebleken dat de door Nationale-Nederlanden uitgebrachte offertes niet deugen en dat de daarin voorgespiegelde geldbedragen nooit gehaald kunnen worden. Er zijn te hoge rendementspercentages gebruikt en er is onvoldoende voor de risico's gewaarschuwd', legt voorzitter Ab Flipse uit.

De gedupeerden vinden dat er ook te hoge kosten op de polissen zijn ingehouden zonder dat die kosten contractueel zijn overeengekomen. Flipse: 'De gemiddelde schade bedraagt al snel enkele duizenden euro's. De vereniging is van mening dat deze schade gecompenseerd moet worden.'

Dagvaarding

Nationale-Nederlanden bevestigde een dagvaarding van Woekerpolis.nl te hebben ontvangen. De verzekeraar wil er inhoudelijk niet op reageren. 'We gaan de dagvaarding bestuderen', reageerde de zegsman.

Woekerpolis.nl start niet alleen een procedure tegen Nationale-Nederlanden, ook andere grote verzekeraars zoals Aegon, Allianz en ASR kunnen binnenkort een dagvaarding verwachten. Gedupeerden die een woekerpolis hebben van Nationale-Nederlanden of van een andere verzekeraar kunnen zich bij de collectieve procedures aansluiten.

Bron: ANP

Ook interessant