toggle menu

'Woningen duurzaam maken is niet rendabel'

'Woningen duurzaam maken is niet rendabel'

Het kost 190 miljard euro om alle huizen in Nederland energieneutraal te maken. Dat blijkt volgens De Telegraaf uit onderzoek van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB). 'De opbrengsten wegen bij lange na niet op tegen de kosten van de aanpassing naar energieneutrale woningen', zegt EIB-directeur Taco van Hoek in de krant.

Het onderzoek wordt de komende maanden door het kabinet gebruikt bij de vraag hoe de huidige 7,6 miljoen woningen in ons land verduurzaamd moeten worden en wie dat moet betalen. In 2050 moeten alle woningen klimaatneutraal zijn. Volgens Van Hoek zijn 'de meest ambitieuze stappen richting energieneutrale woningen onrendabel'.

Het onderzoek wordt maandag aangeboden aan voormalig PvdA-politicus Diederik Samson, die namens de regering de 'klimaattafel voor de bouw' voorzit. Daaraan wordt in juli besloten hoe het kabinet verder gaat met de verduurzaming van de woningen.

Van gas los

Eerder maakte Radar een documentaire over duurzaam wonen: Over dertig jaar zal niemand meer in een diesel- of benzineauto rijden, zal geen enkel huis meer aangesloten zijn op het gas en is ieder gebouw verlicht en verwarmd door middel van duurzame bronnen.

Radar Extra Documentaire: Van gas los

Bron: ANP MediaWatch / De Telegraaf

Ook interessant