toggle menu

Woonbond verzet zich tegen huurstijging

Woonbond verzet zich tegen huurstijging

Directeur Ronald Paping van de Woonbond noemt het bizar dat minister Stef Blok voor Wonen een extra huurverhoging wil doorvoeren die boven het huidige inflatieniveau ligt.

Het zou gaan om 0,4 tot 4 procent. De Woonbond is tegen omdat in tegenstelling tot de wooncorporaties huurders steeds armer worden.

'Wooncorporaties hebben voldoende geld'

De minister debatteert donderdagavond in de Tweede Kamer over het huurverhogingsbeleid. De hogere huurstijgingen boven de inflatie geldt voor zowel lage inkomens als middeninkomens. De woonbond is van mening dat de wooncorporaties voldoende geld in kas hebben.

'Tussen 2012 en 2014 steeg het eigen vermogen van corporaties, vooral door de gestegen huren, met 13 miljard euro. Uit prognoses over 2015 van de Autoriteit Woningcorporaties blijkt dat het eigen vermogen het afgelopen jaar nog harder is gestegen. De huren stegen gemiddeld 2,8 procent in 2015.'

'Geen rekening gehouden met huurders'

De Woonbond vindt dat er geen rekening wordt gehouden met wat huurders kunnen betalen, 'maar met wat corporaties extra willen verdienen, terwijl corporaties al zo rijk zijn. Dat is de omgekeerde wereld', aldus Paping. 'Lagere- en middeninkomens moeten een betaalbare sociale huurwoning kunnen huren, zonder tegen hoge jaarlijkse huurverhogingen aan te lopen.'

Bron: ANP

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant