toggle menu

YouTube Music beschikbaar in Nederland

YouTube Music beschikbaar in Nederland

YouTube brengt zijn eigen muziekstreamingdienst naar Nederland. YouTube Music is een concurrent van onder meer Spotify en Tidal. De streamingdienst is beschikbaar als app voor Android en iOS en via music.youtube.com.

De YouTube Music-app is gratis, maar er komt ook een betaalde optie. Nederlanders kunnen vanaf woensdag een totaalabonnement afsluiten: YouTube Premium. Daarmee verdwijnen alle advertenties van het hele platform en is het mogelijk om video’s te downloaden. Alle iPhone- en iPad-gebruikers betalen €12,99 per maand voor Premium. Dat is €3,- meer dan Android-gebruikers.

In de muziekapp zoeken op fragment

In de app is het mogelijk om te zoeken op titel en artiest, zoals bij elke muziekapp, maar gebruikers kunnen ook zoeken op een fragment van de songtekst. Wie bijvoorbeeld zoekt op ‘oude strandhuis’ krijgt Zoutelande van Bløf als eerste treffer. Daarnaast is er een optie om het beeld uit te zetten en alleen de audio te horen.

YouTube Music was al beschikbaar in zeventien landen, waaronder de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Duitsland. Tegelijk met Nederland krijgen ook België, Luxemburg en Denemarken toegang tot de dienst.

Benieuwd naar andere muziekstreamingdiensten?

11 muziekstreamingdiensten op een rij

Bron: ANP / RTL Nieuws

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant