toggle menu

Zaterdag in Radar Radio: Fotograaf verkoopt foto's van jouw hond

Zaterdag in Radar Radio: Fotograaf verkoopt foto's van jouw hond

Zaterdag in onze uitzending hebben we het over spraakbesturing op je smartphone. Wat kan je ermee en hoe werkt het? Verder: hoe regel jij een betaalbaar dagje uit met de mooie dagen in het vooruitzicht? Ook: mag een fotograaf de foto's verkopen die van jouw hond zijn gemaakt?

Wat kan je met spraakbesturing op je smartphone?

We doen steeds meer met onze smartphone. Een voorbeeld daarvan is spraakbesturing. Hoe makkelijk is het als je telefoon je vertelt wat voor weer het wordt, waar een restaurant in de buurt zit en wanneer de volgende voetbalwedstrijd is? We zochten uit hoe goed Nederlandstalige spraakfuncties op smartphones werken.

Hoe regel jij een betaalbaar dagje uit?

De mooie dagen komen er weer aan, de meivakantie staat voor de deur en dus de ideale gelegenheid om er lekker op uit te gaan. Een dagje uit hoeft niet duur te zijn. Er zijn talloze goedkope opties.

Fotograaf verkoopt foto's van jouw hond

Je laat bij een fotostudio foto's maken van je hond. Later zie je ineens jouw hond bij een nieuwsartikel over een doodgebeten hond. "Een hond heeft geen portretrecht" zegt de fotograaf. Is dat zo? Mag een fotograaf zomaar foto's van jouw dier verkopen? Hoe zit dat met foto's van je kind?

Praat mee!

Luister elke zaterdag tussen 15.00 en 16.00 naar NPO Radio 1 of kijk mee via de livestream. Je kan meepraten in de NPO Radio 1 app of tweet met #RadarRadio. Wil je zelf een tip doorgeven hoe jij betaalbaar een dagje uit regelt? Bel ons op 0800-1121 (gratis) tijdens de uitzending.

Ook interessant