toggle menu

Zaterdag in Radar Radio: Geen vergoeding zittend ziekenvervoer na immuuntherapie

Zaterdag in Radar Radio: Geen vergoeding zittend ziekenvervoer na immuuntherapie

Wie kanker heeft en immuuntherapie heeft ondergaan in het ziekenhuis kan vaak niet zelf naar huis rijden. Waarom wordt zittend ziekenvervoer dan niet vergoed? Verder laten we een gesprek horen met een nepmedewerker van 'Microsoft' en praten we over de ideale balans tussen werk en privé.

Geen vergoeding zittend ziekenvervoer na immuuntherapie

Je hebt kanker en daarvoor moet je naar het ziekenhuis. De oncoloog schrijft immuuntherapie voor. Dat is net als chemotherapie en bestraling een behandeling voor kankerpatiënten. Na de behandeling is het niet verantwoord om zelf naar huis te rijden, maar zittend ziekenvervoer wordt niet vergoed, omdat immuuntherapie niet in het basispakket zit.

Hoe zorg jij voor een gezonde balans tussen werk en privé?

Steeds vaker komen we uitgeput thuis na een lange werkdag of gaan we vermoeid naar de werkgever, omdat we er al een halve werkdag op hebben zitten door de kinderen. Neem je je werk mee naar huis? Mag je baas je na werktijd bellen? Of ben je op je werk aan het uitrusten van je privéleven? We praten daarover met life- en businesscoach Sara van Wesenbeeck.

Hoe klinkt een telefoongesprek met een nepmedewerker van 'Microsoft'?

Er zouden allerlei alarmbellen moeten gaan rinkelen als je door iemand met een Indiaas accent gebeld wordt die zegt van Microsoft te zijn. De medewerker zegt dat je computer gevaar loopt of dat je gehackt bent. We laten een bizarre opname horen met een oplichter die zich voordoet als medewerker van het Amerikaanse softwarebedrijf.

Praat mee!

Luister elke zaterdag tussen 15.00 en 16.00 naar NPO Radio 1 of kijk mee via de livestream. Je kan meepraten in de NPO Radio 1 app of tweet met #RadarRadio. Wil je zelf een tip doorgeven hoe jij de ideale balans vindt tussen je werk en privé-leven? Bel ons op 0800-1121 (gratis) tijdens de uitzending.

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant