Zaterdag in Radar Radio: Grote verschillen inschrijfkosten woningcorporatie

Zaterdag in Radar Radio: Grote verschillen inschrijfkosten woningcorporatie

Zaterdag in de uitzending hebben we het over de inschrijfkosten bij woningcorporaties. Waarom zijn de verschillen zo groot? Verder: hoe overleef je de overgang en waarom kan een WOK-status nadelig zijn voor de verkoop van je auto?

WOK-status op auto nadelig voor verkoop?

Je koopt een auto en als je die weer wil verkopen hoor je dat er in het verleden een WOK-status (Wacht Op Keuring) op de auto heeft gezeten. Dat kan van alles betekenen: schade, folie op de ruiten of dat de auto geïmporteerd is. Door het WOK-verleden kan het zijn dat je bij verkoop van de auto duizenden euro's minder krijgt of dat de handelaar de auto niet wil. Is dat terecht?

Hoe overleef je de overgang?

Voor de een is het een nachtmerrie, voor de ander valt het mee, maar vroeg of laat krijgt elke vrouw er mee te maken: de overgang. Wat kan je eraan doen?

Grote verschillen inschrijfkosten woningcorporatie

Op zoek naar een sociale huurwoning? Dan moet je je inschrijven bij een woningcorporatie. Dat heb je binnen een paar minuten online gedaan, maar wat blijkt? Elke woningcorporatie rekent daar een eigen tarief voor. Kun je je in Limburg en delen van Noord-Brabant gratis inschrijven, in Amsterdam betaal je daar maar liefst 50 euro voor. Hoe kan dat?

Praat mee!

Luister elke zaterdag tussen 15.00 en 16.00 naar NPO Radio 1 of kijk mee via de livestream. Wil je zelf een tip doorgeven? Je kan meepraten in de NPO Radio 1 app of tweet met #RadarRadio.

Ook interessant