toggle menu

Zaterdag in Radar Radio: Hoe ontstaan geneesmiddelentekorten?

Zaterdag in Radar Radio: Hoe ontstaan geneesmiddelentekorten?

Het schildkliermedicijn Thyrax is al een jaar niet geleverd aan apotheken. Wat zijn de gevolgen voor patiënten? Verder: praktische tips voor een goedkope vliegvakantie. Ook: wat zijn de regels omtrent het verkopen van nepproducten?

Waardoor ontstaan geneesmiddelentekorten?

Steeds vaker is een geneesmiddel niet beschikbaar. Soms is dat tekort van korte duur, soms van lange duur. Hoe ontstaan die tekorten en wat zijn de gevolgen voor patiënten? Kunnen zij zomaar overstappen naar een alternatief? Een voorbeeld is het geneesmiddel Thyrax voor schildklierpatiënten dat al een jaar niet geleverd aan apotheken.

Hoe boek jij een goedkope vliegvakantie?

De zomervakantie is weer in aantocht en de komende weken zoeken we massaal een leuke bestemming uit, maar hoe doe jij dat? Die vraag stelden we aan de Radar-community en daar werd massaal op gereageerd. Daarom in de uitzending: tips hoe je goedkoop een vliegvakantie boekt en waar je op moet letten bij je boeking.

Mag je nepproducten verkopen op Marktplaats?

Op ons forum zagen we een topic van iemand die een nepproduct op Marktplaats heeft verkocht. Kort daarna werd er door een advocatenkantoor een factuur van €1800 verstuurd. Wat zijn eigenlijk de regels omtrent het verkopen van nepproducten?

Praat mee!

Luister elke zaterdag tussen 15.00 en 16.00 naar NPO Radio 1 of kijk mee via de livestream. Je kan meepraten in de NPO Radio 1 app of tweet met #RadarRadio. Wil je zelf een tip doorgeven hoe jij goedkoop een vliegvakantie boekt? Bel ons op 0800-1121 (gratis) tijdens de uitzending.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant