Zaterdag in Radar Radio: Hoe voorkom je een telefoonverslaving?

Zaterdag in Radar Radio: Hoe voorkom je een telefoonverslaving?

In onze uitzending aandacht voor datingsite 50liefde.nl. Consumenten dachten gratis de ware liefde te kunnen vinden, maar dat blijkt een prijs te hebben. Ook: hoeveel mag je vrij invoeren vanuit het buitenland? We zetten de regels onder elkaar. Verder: hoe voorkom je dat je telefoon je leven beheerst?

Consumenten voelen zich misleid door 50liefde.nl

Wie ouder dan vijftig is en een nieuwe vlam zoekt kan terecht op de datingsite 50liefde.nl. De site geeft aan dat je je gratis kan aanmelden, maar met een gratis aanmelding zijn de mogelijkheden beperkt. Wie meer wil moet betalen. Consumenten ervaren dat als zeer onduidelijk en voelen zich misleid.

Hoeveel mag je vrij invoeren vanuit het buitenland?

Je krijgt een doos met babykleertjes van familie uit Amerika. De verzender geeft keurig de waarde aan op het pakket. Vervolgens blijkt de douane de waarde zeven keer zo hoog ingeschat te hebben waardoor je torenhoge douanekosten moet betalen. Hoe kan dat? We zetten de regels voor het ontvangen van pakketten van buiten de EU voor je op een rijtje.

Hoe voorkom je een telefoonverslaving?

Steeds meer mensen zijn telefoonverslaafd. We kunnen steeds meer met onze mobiele telefoon, we gebruiken hem steeds vaker en dat kost dus ook steeds meer tijd. Tien keer per uur op je mobieltje kijken is geen uitzondering. Hoe zorg je dat je telefoon je leven niet beheerst? We praten erover met Wouter van Noort die een boek schreef hoe de telefoon ons leven beheerst.

Praat mee!

Luister elke zaterdag tussen 15.00 en 16.00 naar NPO Radio 1 of kijk mee via de livestream. Je kan meepraten in de NPO Radio 1 app of tweet met #RadarRadio. Wil je zelf een tip doorgeven hoe jij je telefoonverslaving voorkomt? Bel ons op 0800-1121 (gratis) tijdens de uitzending.

Ook interessant