toggle menu

Zaterdag in Radar Radio: Hoe zorg je dat je kind veilig op internet surft?

Zaterdag in Radar Radio: Hoe zorg je dat je kind veilig op internet surft?

Zaterdag in de radio-uitzending vertellen we je hoe je je kind veilig online kan laten surfen. We geven tips! Ook: Direct Solutions probeert veel geld te incasseren en we leggen uit wat je moet doen als je een pakketje ontvangt dat niet voor jou is en waar ook niet jouw naam op staat.

Direct Solutions probeert veel geld te incasseren

Radar krijgt veel klachten van consumenten die ineens gebeld of aangeschreven worden om tot bijna tweehonderd euro te betalen aan Direct Solutions. Het zou gaan om een openstaand bedrag dat nooit betaald zou zijn aan een bedrijf dat telefonische colportage doet. Consumenten melden dat ze een jaar tot anderhalf jaar geleden eens gebeld zijn voor een kortingskaart of goedkope vliegtickets.

Hoe zorg je dat je kind veilig op internet surft?

Sta je er weleens bij stil wat kinderen doen op internet? Hoe hou je dat in de gaten? Heb je filters ingesteld zodat bepaalde sites afgeschermd zijn of gebruik je speciale software? Wij willen weten hoe jij zorgt voor een veilige online omgeving voor je kind of kleinkind.

Pakketjes ontvangen die niet voor jou zijn

Wat moet je doen als je pakketjes toegestuurd krijgt die niet voor jou zijn, maar wel bij jou afgeleverd worden? Er staan verschillende namen op de pakketten en bij navraag blijken ze ook niet betaald te zijn. De volgende dag staat er iemand aan de deur die de pakketten komt ophalen. Wat moet je dan doen?

Praat mee!

Luister elke zaterdag tussen 15.00 en 16.00 naar NPO Radio 1 of kijk mee via de livestream. Je kan meepraten in de NPO Radio 1 app of tweet met #Radar. Wil je zelf een tip doorgeven hoe jij zorgt dat je kind veilig online kan surfen? Kijk mee naar de livestream op onze Facebookpagina en geef je tip of stel je vraag.

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant