Zaterdag in Radar Radio: Hoeveel mag je bijverdienen met een uitkering?

Zaterdag in Radar Radio: Hoeveel mag je bijverdienen met een uitkering?

Zaterdag in de radio-uitzending bespreken we de bijverdiensten bij een uitkering. Hoeveel mag je bijvoorbeeld bijverdienen als je een WW-uitkering krijgt? Verder praten we over het weesfietsenbeleid in Den Haag. Wat moet je doen als je fiets onterecht het label 'weesfiets' krijgt? Ook: hoe winkel je veilig online? We geven tips.

Fiets onterecht bestempeld als weesfiets: hoe kan dat?

In Den Haag voert de gemeente een beleid om fietsen te labelen als weesfiets als deze 28 dagen niet verplaatst zijn. Daar blijkt niet iedereen van gediend te zijn die zijn fiets dagelijks gebruikt. Hoe kan je verwijdering voorkomen?

Hoeveel mag je bijverdienen met een uitkering?

Deze week in het nieuws: Amsterdammers met een bijstandsuitkering kunnen 200 euro per maand bijverdienen. Het plan stuit op verzet, maar wat zijn überhaupt de regels als het gaat om bijverdienen als je een uitkering krijgt? Hoeveel mag je bijvoorbeeld bij een WW-uitkering bijverdienen?

Veilig online winkelen: hoe doe je dat?

35 malafide webwinkels zijn vorig jaar offline gehaald op last van de politie. Hoe zorg jij dat je veilig online winkelt? Waar let jij op bij een webshop en check je zelf of de verkoper betrouwbaar is? Het Landelijk Meldpunt Internetoplichting komt langs om tips te geven.

Praat mee!

Luister elke zaterdag tussen 15.00 en 16.00 naar NPO Radio 1 of kijk mee via de livestream. Je kunt meepraten in de NPO Radio 1 app of tweet met #Radar. Wil je zelf een tip doorgeven hoe jij veilig online winkelt? Kijk mee naar de livestream op onze Facebookpagina en geef je tip of stel je vraag.

Ook interessant