Zaterdag in Radar Radio: Hotel heeft ter plekke minder sterren dan geboekt

Zaterdag in Radar Radio: Hotel heeft ter plekke minder sterren dan geboekt

Mag een hotel ter plekke minder sterren hebben dan vooraf beloofd in de advertentie? Radar zoekt uit hoe het sterrensysteem werkt. Ook: op reis met een rollator of rolstoel blijkt niet altijd probleemloos te verlopen. Waar moet je op letten? Verder: moet je een kopie van je identiteitsbewijs achterlaten bij een hotel?

Hotel heeft ter plekke minder sterren dan geboekt

Als je een hotel boekt dat vier sterren in de advertentie heeft, dan mag je ook verwachten dat het hotel ter plekke inderdaad vier sterren heeft. Dat blijkt in de praktijk helaas niet zo te zijn. Zijn de sterrenclassificaties overal hetzelfde? Wat moet je bij aankomst doen als het hotel minder sterren heeft?

Reizen met rolstoel of rollator niet altijd probleemloos

Met een rolstoel of rollator op reis vergt extra voorbereiding. Kunnen deze hulpmiddelen zonder probleem het vliegtuig in? Kan de rollator of rolstoel ook mee in het transferbusje naar de accommodatie? Je hoort in de uitzending twee verhalen waarbij dit niet goed ging en wat de gevolgen daarvan zijn.

Kopietje paspoort niet altijd geaccepteerd

Je staat bij de incheckbalie van een hotel als de receptioniste vraagt naar je paspoort of identiteitskaart. Daar wordt een kopie van gemaakt. Mag dat zomaar? Wat zijn de gevaren gelet op identiteitsfraude?

Praat mee!

Luister elke zaterdag tussen 15.00 en 16.00 naar NPO Radio 1 of kijk mee via de livestream. Je kan meepraten in de NPO Radio 1 app of tweet met #RadarRadio. Wil je zelf een vakantievraag stellen in onze uitzending? Bel ons op 0800-1121 (gratis) tijdens de uitzending.

Ook interessant