toggle menu

Zaterdag in Radar Radio: Klein pensioen afkopen kan je veel geld kosten

Zaterdag in Radar Radio: Klein pensioen afkopen kan je veel geld kosten

In onze uitzending zaterdag besteden we aandacht aan kleine pensioentjes. Er zitten allerlei haken en ogen aan het afkopen van zo'n klein pensioen. Wat is de beste manier? Ook aandacht voor verantwoord, maar betaalbaar eten. Hoe doe je dat? Je hoort tips van luisteraars en een deskundige.

Klein pensioen afkopen kan je veel geld kosten

Wie kort bij een werkgever werkt, bouwt een klein pensioenpotje op. Je kan er voor kiezen om dat in één keer uit te laten betalen als het om een bedrag gaat van minder dan €467,88 per jaar. Daar zitten wel regels aan verbonden. Zo'n vroege afkoop wordt namelijk bij je inkomen opgeteld en dat kan gevolgen hebben voor je zorg- of huurtoeslag. Ook: wat is het verschil tussen een pensioenfonds en een pensioenverzekeraar?

Hoe zorg jij dat je verantwoord en betaalbaar eet?

Iedereen wil graag verantwoord, gezond en lekker eten, maar hoe zorg je dat dat niet je hele portemonnee leeg trekt? Verantwoord eten hoeft helemaal niet duur te zijn. Wij zochten uit hoe je dat het best doet en delen tips van luisteraars.

Praat mee!

Luister elke zaterdag tussen 15.00 en 16.00 naar NPO Radio 1 of kijk mee via de livestream. Je kan meepraten in de NPO Radio 1 app of tweet met #RadarRadio. Wil je zelf een tip doorgeven hoe jij verantwoord maar betaalbaar eet? Bel ons op 0800-1121 (gratis) tijdens de uitzending.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant