toggle menu

Zaterdag in Radar Radio: Lang wachten op terugbetaling Egypte.nl

Zaterdag in Radar Radio: Lang wachten op terugbetaling Egypte.nl

Zaterdag in de uitzending hebben we het over de energietransitie. Hoe krijg je jouw huis van het gas af en wat kost dat? Verder: er zijn grote verschillen tussen hypotheekrentes bij een tussenpersoon en een bank. Dat kan je duizenden euro's schelen. Ook: Egypte.nl annuleert reizen en laat klanten vervolgens een maand wachten op hun geld. Is dat redelijk?

Verschillen in hypotheekrente

Hoe kan het dat je bij een tussenpersoon een lagere hypotheekrente krijgt dan direct bij de bank? Je zou zeggen dat je goedkoper uit bent door de tussenpersoon weg te laten in je zoektocht naar een hypotheek.

Lang wachten op terugbetaling Egypte.nl

In maart besteedde Radar op televisie aandacht aan reisbureau Egypte.nl. Reizen werden op een zeer laat moment geannuleerd, omdat de vlucht niet bleek te bestaan. Na de uitzending kwamen er nieuwe klachten binnen. De eigenaar van Egypte.nl zegt een maand nodig te hebben voor een terugbetaling, maar is dat redelijk en komt het geld dan echt wel?

Hoe kom je van het gas af?

De overheid wil dat we in de toekomst van het gas af gaan, maar hoe doe je dat? Wat kost een alternatief voor een gasaansluiting? Hoe moet je dat financieren? Is een warmtepomp een optie? Energiecommissaris Ruud Koornstra legt uit waar je op moet letten.

Praat mee!

Luister elke zaterdag tussen 15.00 en 16.00 naar NPO Radio 1 of kijk mee via de livestream. Wil je zelf een tip doorgeven hoe jij je huis verduurzaamt? Je kan meepraten in de NPO Radio 1 app of tweet met #Radar. Kijk mee naar de livestream op onze Facebookpagina en geef je tip of stel je vraag.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant