toggle menu

Zaterdag in Radar Radio: Maanden zonder huis ondanks woninghulp

Zaterdag in Radar Radio: Maanden zonder huis ondanks woninghulp

Zaterdag in de radio-uitzending hebben we het over het bedrijf mijnwoninghulp.nl. Het bedrijf belooft je snel aan een woning te helpen, maar lukt dat ook? Verder: hoe zit het met de privacy van E-matching? En: waarom betalen we eigenlijk hondenbelasting?

Voor 25 euro maanden zonder huis

Geen lange wachttijden, geen loting en geen vereisten met je loonstrookje. Met die beloften adverteert het bedrijf mijnwoninghulp.nl. Voor slechts 25 euro gaan ze voor jou op zoek en krijg je binnen 4 tot 12 weken een woning toegewezen. Het klinkt mooi en in vergelijking met andere bemiddelingssites is de prijs best laag, maar maanden na inschrijving staan klanten nog steeds met lege handen.

Zet E-matching jouw privacy wel op 1?

Datingsite E-matching vraagt niet om jouw Facebookgegevens en claimt daarom jouw privacy op 1 te zetten. Je moet echter alsnog veel informatie delen om de website een fatsoenlijk profiel van je te laten maken. In de belofte zoeken we uit hoe netjes E-matching met die gegevens om gaat.

Wel belasting op honden, maar niet op paarden?

Het is een regelmatig terugkerende ergenis van hondenbezitters. Een luisteraar vraagt zich af waarom je als hondenbezitter hondenbelasting moet betalen, terwijl je zelf de poep opruimt. En paarden doen hun behoefte gewoon op straat en die eigenaren hoeven geen belasting te betalen, waarom gelden er andere regels?

Praat mee!

Luister elke zaterdag tussen 15.00 en 16.00 naar NPO Radio 1 of kijk mee via de livestream. Wil je zelf een tip doorgeven? Je kan meepraten in de NPO Radio 1 app of tweet met #RadarRadio.

Ook interessant