Zaterdag in Radar Radio: Tips om geconcentreerd te blijven

Zaterdag in Radar Radio: Tips om geconcentreerd te blijven

Zaterdag in de uitzending hebben we het over jouw concentratie. Hoe blijf je gefocust op hetgeen dat je doet? Verder: Budget Energie wil het contract met een vrouw met een beperking niet ontbinden en hoe declareer je medische kosten in het buitenland?

Medische kosten buitenland: wat moet je doen?

Je krijgt in het buitenland een ongeluk. Bij wie dien je de rekening in? Bij je reisverzekering of zorgverzekering? Kan je zomaar elke rekening declareren of zijn er beperkingen waar je rekening mee moet houden?

Budget Energie wil contract vrouw met beperking niet ontbinden

Mag je als energieleverancier zomaar een contract afsluiten met iemand met een beperking? Het lijkt de werkwijze van Budget Energie dat enkele maanden geleden een contact afsloot met een vrouw met een beperking uit Enschede. Wanneer haar begeleider meldt dat haar cliënt het contract nooit heeft gewild, geeft Budget Energie niet thuis.

Tips om geconcentreerd te blijven

Wat kan je doen om je gefocust te blijven op hetgeen dat je doet? Hoe voorkom je dat je afgeleid wordt door je telefoon of collega's om je heen? Wat moet je doen om je concentratie vast te houden? Psycholoog Mark Tigchelaar geeft praktische tips.

Praat mee!

Luister elke zaterdag tussen 15.00 en 16.00 naar NPO Radio 1 of kijk mee via de livestream. Wil je zelf een tip doorgeven? Je kan meepraten in de NPO Radio 1 app of tweet met #RadarRadio.

Meer over:

Ook interessant