toggle menu

Zaterdag in Radar Radio: Wajongers worden gekort op uitkering door fout in wet

Zaterdag in Radar Radio: Wajongers worden gekort op uitkering door fout in wet

Zaterdag in de uitzending hebben we het over Wajongers die worden gekort op hun uitkering als ze willen studeren. Dat komt door een maas in de wet. Kan dat opgelost worden? Verder: wat houdt de nieuwe privacywet AVG in en hoe kom je van mieren af? Radar geeft je tips.

Wat houdt de nieuwe privacywet AVG in?

Op 25 mei is de nieuwe privacywet AVG van kracht. De Algemene verordening gegevensbescherming zorgt ervoor dat de privacy van consumenten op Europees niveau beter beschermd is. Wat houdt deze wet in en wat betekent dit in de praktijk?

Wajongers worden gekort op uitkering door fout in wet

Mensen met een Wajong-uitkering die willen studeren en dat willen financieren met een Levenlanglerenkrediet van de DUO hebben een probleem. Zij worden namelijk gekort op hun uitkering of deze wordt zelfs stil gezet. Een onbedoelde fout in de wet, zei de staatssecretaris al in februari, maar lost ze het wel op tijd op voor het nieuwe studiejaar? We duiken in de problematiek van mensen met een Wajong die dolgraag willen werken, maar dat nu niet kunnen omdat ze geen diploma hebben.

Hoe kom je van mieren af?

Het mierenseizoen is weer begonnen en de beestjes zie je niet alleen in huis, maar ook buiten kruipen. Hoe kom je er van af? Wat voor middelen kan je gebruiken?  

Praat mee!

Luister elke zaterdag tussen 15.00 en 16.00 naar NPO Radio 1 of kijk mee via de livestream. Wil je zelf een tip doorgeven hoe jij mieren verwijdert? Je kan meepraten in de NPO Radio 1 app of tweet met #Radar. Kijk mee naar de livestream op onze Facebookpagina en geef je tip of stel je vraag.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant