Zaterdag in Radar Radio: Wat mag je verwachten van je annuleringsverzekering?

Zaterdag in Radar Radio: Wat mag je verwachten van je annuleringsverzekering?

Net als vorige week staat Radar Radio deze week in het teken van de zomervakantie. Hoe zit dat bijvoorbeeld als je op reis gaat met een cruiseschip? Kan je je telefoon dan overal gebruiken? Radar krijgt ook klachten van consumenten dat zij onterechte afschrijvingen zijn bij het huren van een auto. Waar moet je op letten? Verder: wat mag je verwachten van een annuleringsverzekering?

Annuleringsverzekering: wat mag je daarvan verwachten?

Je boekt een vakantie en onverwachts kan je niet mee door familieomstandigheden. Of: je boekt met je vriend of vriendin en diens ouders een vakantie en ineens gaat de relatie uit. Dan wil je niet meer mee. Wat moet je dan doen? Mag je de reis annuleren bij het reisbureau of omboeken naar een andere reis? Kan je aanspraak maken op je annuleringsverzekering?

Op reis met een cruiseschip? Let op je roaming!

Steeds vaker boeken vakantiegangers een cruise. Lekker de hele dag op een boot genieten van het uitzicht en alle luxe aan boord. Aan de wal heb je met je mobiele telefoon nog bereik, maar hoe is dat op zo'n boot geregeld? Radar krijgt meldingen van consumenten die hoge rekeningen voor dataverbruik van hun telefoonprovider krijgen.

Vakantiegangers zien onterechte afschrijvingen bij autohuur

Een belangrijk onderdeel van je vakantie vaak de huurauto. Die kan je lekker makkelijk vooraf regelen, in Nederland, of ter plekke. Wat is nu de beste keus? Waar moet je op letten als je op zoek gaat naar de juiste auto? Uit klachten die bij Radar zijn binnengekomen blijkt dat verhuurders allerlei trucs uithalen om extra geld van de reiziger binnen te hengelen.

Singles die willen cruisen betalen bijna altijd meer

Puck is single en wil graag een cruisereis maken. Dat blijkt onmogelijk als blijkt dat ze als alleenstaande 50-100% méér moet betalen dan de prijs die stellen betalen. Is hier sprake van discriminatie?

Praat mee!

Luister elke zaterdag tussen 15.00 en 16.00 naar NPO Radio 1 of kijk mee via de livestream. Je kan meepraten in de NPO Radio 1 app of tweet met #RadarRadio. Wil je zelf een vakantievraag stellen in onze uitzending? Bel ons op 0800-1121 (gratis) tijdens de uitzending.

Ook interessant