toggle menu

Zaterdag in Radar Radio: Wat moet je doen als je bent aangereden?

Zaterdag in Radar Radio: Wat moet je doen als je bent aangereden?

Zaterdag in de uitzending hebben we over de schadeafwikkeling na een fietsongeluk. Je bent aangereden door een auto, maar de chauffeur reageert niet meer. Wat kan je doen? Verder: hoe regel je de afhandeling van een erfenis en tips om het aantal verpakkingen in je huis te reduceren.

Schade na fietsongeluk: hoe krijg je je geld?

Je bent als fietser aangereden door een taxichauffeur. Er is letsel en je hebt schade aan de fiets. Je wisselt gegevens uit met de bestuurder zodat je alles met de verzekering kan regelen, maar de taxichauffeur wil niet vertellen waar hij verzekerd is. De politie wil je aangifte niet opnemen en verwijst je naar je eigen verzekering. Hoe kan je je schade verhalen als de tegenpartij niet wil meewerken?

Hoe regel je een erfenis?

Er is een dierbare overleden. Na de uitvaart volgt de afhandeling van de nalatenschap. Wie regelt dat? Is dat iemand binnen de familie of een notaris? Wat doe je als er geen testament is opgesteld? Is een testament überhaupt verplicht? We geven antwoord op veelgestelde vragen over erfenissen.

Tips om verpakkingen in huis te reduceren

Veel consumenten kiezen er bewust voor om het aantal verpakkingen zoveel mogelijk te reduceren. Het is beter voor het milieu en het bespaar afval in je container. Hoe koop je vlees, pasta, rijst of yoghurt zonder verpakking? Radar geeft je tips!

Praat mee!

Luister elke zaterdag tussen 15.00 en 16.00 naar NPO Radio 1 of kijk mee via de livestream. Wil je zelf een tip doorgeven hoe jij het aantal verpakkingen probeert te reduceren als je boodschappen doet? Je kan meepraten in de NPO Radio 1 app of tweet met #Radar. Kijk mee naar de livestream op onze Facebookpagina en geef je tip of stel je vraag.

Ook interessant