toggle menu

Zaterdag in Radar Radio: Wat zijn de regels bij tijdelijke huurcontracten?

Zaterdag in Radar Radio: Wat zijn de regels bij tijdelijke huurcontracten?

Zaterdag in onze uitzending praten we met de Woonbond over tijdelijke huurcontracten. Waar moet je op letten als je voor een korte periode een woning huurt? Verder: de Triodos-bank verlaagt de spaarrente naar 0%. Wat zijn de gevolgen voor consumenten en wat als de spaarrente negatief wordt?

Tijdelijke huurcontracten: wat zijn de regels?

Huren is populair en je kan op allerlei manieren tijdelijk een huis of appartement huren. Wat zijn de regels, hoe moet een huurcontract er uitzien als je tijdelijk wil huren en heb je dezelfde rechten als je huurt voor onbepaalde tijd? We praten daarover met Marcel Trip van de Woonbond.

Hoe haal je het meest uit je spaargeld?

De Triodos-bank liet dinsdagavond weten dat ze de rente op hun spaarrekening verlagen naar 0%. Daarmee is het de eerste bank die consumenten geen rente meer geeft op je spaargeld. Bij steeds meer banken keldert de spaarrente. Wat als de rente negatief wordt? Moeten we dan massaal gaan betalen voor ons spaargeld? Financieel expert Erica Verdegaal legt uit wat de gevolgen zijn voor consumenten.

Praat mee!

Luister elke zaterdag tussen 15.00 en 16.00 naar NPO Radio 1 of kijk mee via de livestream. Je kan meepraten in de NPO Radio 1 app of tweet met #RadarRadio. Wil je zelf een tip doorgeven hoe jij het meest uit je spaargeld haalt? Bel ons op 0800-1121 (gratis) tijdens de uitzending.

Ook interessant