toggle menu

Zaterdag in Radar Radio: Wat zijn de regels voor speciale kinderschoenen?

Zaterdag in Radar Radio: Wat zijn de regels voor speciale kinderschoenen?

Zaterdag in de uitzending gaat het over schoenen voor kinderen met een medische afwijking. Hoe zit het met de vergoeding daarvoor? Verder: hoe ga je om met puberende kinderen en mag een webwinkel na twaalf dagen een bestelling nog annuleren?

Webwinkel annuleert na twaalf dagen wegens foute prijs 

Je bestelt een mooie bank in een 'flash sale'. Daarin worden producten aangeboden tegen een hoge korting. De aanbieding loopt maar kort, dus je moet snel beslissen. Na twaalf dagen annuleert de webwinkel de bestelling ineens, vanwege een 'foutieve prijs'. Mag dat na zo'n lange periode nog?

Hoe ga je met puberende kinderen om?

Eindeloze ruzies over de huisregels, onbegrip, slaande deuren, irritaties... Omgaan met een puber in huis kan een enorme uitdaging zijn. Wat kan je als ouder doen als je je geen raad weet met pubers? We geven tips.

Speciale schoenen voor kinderen: waar heb je recht op?

Als je een medische afwijking aan je voeten hebt kun je eenmaal per jaar nieuwe schoenen krijgen van de zorgverzekeraar. Als je volwassen bent en je voeten niet meer groeien is dat vaak niet erg, maar voor ouders met kleine kinderen levert dat problemen op. Krijgt je kind ineens een groeispurt, dan heb je geen passende schoenen meer. Wat zijn dan je rechten? Hoe voorkom je dat je kind maandenlang op sandalen moet lopen, omdat je nog geen nieuwe schoenen vergoed krijgt?

Praat mee!

Luister elke zaterdag tussen 15.00 en 16.00 naar NPO Radio 1 of kijk mee via de livestream. Wil je zelf een tip doorgeven? Je kan meepraten in de NPO Radio 1 app of tweet met #RadarRadio.

Meer over:

Ook interessant