Zaterdag in Radar Radio: Wie moet kapotte toiletbril in hotelkamer betalen?

Zaterdag in Radar Radio: Wie moet kapotte toiletbril in hotelkamer betalen?

Radar Radio staat de komende weken in het teken van de zomervakantie. Zo geven we antwoord op de vraag of je mag vliegen met waterpokken en wie een defecte wc-bril in een hotelkamer moet betalen.

Toiletbril kapot in accommodatie: wie moet die vervangen?

Je boekt een hotelkamer of huurt een mooi vakantiehuisje en tijdens het verblijf breekt de wc-bril. Wie moet die dan vervangen of betalen? Jij als huurder of de beheerder van het park? Strandplevier Hotelsuites van Roompot Vakanties zegt dat de huurder die moet vergoeden, de huurder is het daar niet mee eens. Wie moet de schade betalen?

Mag je vliegen met waterpokken?

Om een begrafenis in Stockholm bij te wonen boekt Johanna voor haarzelf en haar kinderen een vlucht met Transavia vanaf Eindhoven. Na probleemloos inchecken spreekt een servicemedewerker haar aan of haar kind mazelen heeft. De doktersassistente stelt een doktersverklaring op die door de servicemedewerker wordt afgekeurd. Wat zijn nu precies de regels en mag je met waterpokken of mazelen vliegen?

Praat mee!

Luister elke zaterdag tussen 15.00 en 16.00 naar NPO Radio 1 of kijk mee via de livestream. Je kan meepraten in de NPO Radio 1 app of tweet met #RadarRadio. Wil je zelf een vakantievraag stellen in onze uitzending? Bel ons op 0800-1121 (gratis) tijdens de uitzending.

Meer over:

Ook interessant