toggle menu

Zaterdag in Radar Radio: Zzp'ers op leeftijd kunnen moeilijk aov krijgen

Zaterdag in Radar Radio: Zzp'ers op leeftijd kunnen moeilijk aov krijgen

Zaterdag in de uitzending hebben we het over zzp'ers die een arbeidsongeschiktheidsverzekering willen afsluiten. Dat blijkt enorm moeilijk. Waarom? Ook: Eneco voert een stevige prijsstijging door van onderhoudscontracten voor cv-ketels en geven we tips voor een frisse adem.

Tips om van slechte adem af te komen

1 op de 4 Nederlanders heeft last van een slechte adem. Wat doe jij daartegen? Heb je een tongschraper, eet je de hele dag pepermuntjes of denk je dat je met tandenpoetsen wel klaar bent voor de dag? Radar geeft je tips.

Onderhoud cv-ketel stukken duurder bij Eneco

Eneco stuurt klanten met een onderhoudscontract voor de cv-ketel een brief dat ze flink meer gaan betalen. De kosten stijgen met tientallen euro's op jaarbasis. Wie pech heeft betaalt maar liefst 36 procent meer aankomend jaar. Wat krijg je daarvoor en mag Eneco zomaar het tarief verhogen?

Zzp'ers op leeftijd kunnen moeilijk aov krijgen

Oudere zzp'ers hebben moeite zich te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Verzekeraars weigeren ze als klant omdat ze te oud zijn en daardoor een te hoog risico zijn. De zogeheten instapleeftijd verschilt per verzekeraar. Eenmaal geaccepteerd moet je een verplicht bloedonderzoek ondergaan en een lange vragenlijst invullen over alle aandoeningen en kwalen die hij ooit in zijn leven gehad heeft. Waarom zoveel moeite?

Praat mee!

Luister elke zaterdag tussen 15.00 en 16.00 naar NPO Radio 1 of kijk mee via de livestream. Wil je zelf een tip doorgeven voor een frisse adem? Je kan meepraten in de NPO Radio 1 app of tweet met #Radar. Kijk mee naar de livestream op onze Facebookpagina en geef je tip of stel je vraag.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant